De politierechtbank in Turnhout heeft een twintiger uit Heist-op-den-Berg een rijverbod van 5 jaar opgelegd nadat hij op 2 juli 2014 een dodelijk verkeersongeval had veroorzaakt in Hulshout. De man krijgt ook een gevangenisstraf van 4 jaar, maar daarvan zijn 40 maanden voorwaardelijk uitgesproken.

De geldboete die hij moet betalen, bedraagt 6.000 euro.Het ongeval gebeurde na afloop van 'Hulshout Beach', waar op groot scherm een WK-wedstrijd van de Rode Duivels werd uitgezonden.

Het slachtoffer wilde na afloop naar zijn fiets wandelen, maar werd geraakt door een tollende auto. Hij overleed kort nadien in het ziekenhuis. De bestuurder die de controle over het stuur van zijn wagen had verloren, reed te snel en was onder invloed van drugs.

Niet alleen de autobestuurder verscheen voor de rechter. Ook de organisator van het evenement en het gemeentebestuur stonden mee terecht omdat ze volgens de nabestaanden niet voldoende maatregelen hadden genomen om het evenement veilig te laten verlopen.

Volgens de politierechter maakten ze echter geen fouten. Zowel de organisator als de burgemeester en (ex-)schepenen van Hulshout worden vrij gesproken. (Belga)